Τα tweetdeck & hootsuite είναι clients, διαφορετικές υπηρεσίες πρόσβασης δηλαδή στους social networking λογαριασμούς. Δεν αφορούν μόνο το twitter αλλά εγώ σήμερα θα δώσω μερικά screenshot λειτουργίας μόνο για το twitter [κι αυτό πολύ πολύ σύντομα].
Το tweetdeck παρέχει δύο τρόπους πρόσβασης στον twitter λογαριασμό σας. Την web εφαρμογή και την desktop εφαρμογή [εφαρμογή που αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας δηλαδή].
Web εφαρμογή. Έχω ορίσει να φαίνονται τρεις στήλες.
Το home [όλα τα tweet δηλαδή], τα mention [έτσι δε “χάνω” όποιον μου απευθύνεται] και τα direct messages.
Στην web εφαρμογή υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις αλλά λίγες,
τις οποίες μπορείτε να βρείτε επιλέγοντας το λογότυπο Tweetdeck επάνω αριστερά
Desktop εφαρμογή για tweetdeck
Και στην desktop εφαρμογή έχω ορίσει τις ίδιες τρεις στήλες από tweet
Οι ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε στην desktop εφαρμογή του tweetdeck είναι πάρα πολλές. Η πιο σημαντική [που τρομάζει τους χρήστες μόλις μπουν] είναι το θέμα της ελληνικής γλώσσας. Εάν δείτε τετραγωνάκια και σύμβολα επειδή δεν αναγνωρίζεται η γλώσσα, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις Color/Fonts και επιλέξτε International Font.
Το Hootsuite υπάρχει ως web εφαρμογή [αν και όταν ρώτησα στο twitter , μου έδωσαν δύο link για desktop hootsuite εδώ και εδώ -δε πρόλαβα να τα δοκιμάσω όμως].
Τα επόμενα δύο screenshot είναι από τον twitter λογαριασμό μου στο hootsuite.
Δύο τελικές επισημάνσεις:
– Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν tweetdeck & hootsuite ως mobile εφαρμογές
– Τόσο στο tweetdeck όσο και στο hootsuite μπορείτε να λειτουργήσετε και facebook λογαριασμούς. Το hootsuite μάλιστα -από ό,τι διάβασα αυτές τις ημέρες- “ανοίγει” και για το Linkedin.